2012. július 1., vasárnap

Fesztivál beszámoló

Itt is vagyok némi hallgatás után! Remélem azért valamelyest hiányoltatok :-) 
Tegnap, vagy ma hajnalban, de véget ért a 20. VOLT fesztivál! Nőiesen beismerem.... megszakadtam, mint a parasztgatya! Az első négy napot, a nulladikat is beleértve, alaposan átugráltam, ittam, énekeltem, buliztam, táncoltam... na de az utolsót... huh... szégyen szemre, éjfélkor elnyomott a buzgóság a PayPass terasz egyik kanapéján, úgy, hogy nem fogyasztottam alkoholt, mert én kerültem vezető beosztásba!

  Be kell látnom, hogy a VOLT fesztivál sem olyan már, mint mondjuk négy-öt évvel ezelőtt, vagy korábban, amikor nézted az órádat hogy le ne maradj egy jó koncertről, pedig egy másik színpadon még javában tartott az, amire futottál. És ami a zenei stílusokat illeti.... ami 20 évvel ezelőtt rock és alternatív zenei fesztiválnak indult, az mára diszkó, elektronikus és sanzon zenei fesztivállá avanzsált... grrr :-( Kár érte. Így gazából nem is csodálom annyira, hogy a legtöbb ismerősöm, akikkel korábban rendszeresen összefutottam koncerteken vagy éppen afelé sietve, már csak hébe-hóba jönnek fel a kempingbe. Nem akarom fikázni a fesztivált. eszemben sincs Igazából megértem a szervezőket, hiszen folyamatosan újabb és újabb generációk érnek meg arra, hogy Sopronba utazzanak és bulizzanak önfeledten 4 napot. Így ki kell elégíteni az Ő zenei ízlésvilágukat, még akkor is, ha a szervezők a hajukat tépik, hogy mivé vállt gyermekük, melyet a rock zene iránti szeretet hívott életere.
 Sok a diszkó párti, az elektronikus zenét szerető fiatal (értsd 15-20-23 éves korig), akik ezeket igénylik, és nyilván nem ugrálnának egy Metalica, The Prodigy vagy Billi Idol  koncerten újra, bár azt be kell ismerni, hogy mind Billi, mind a Prodigy kb 60-70 ezer embert mozgatott meg a fesztiválon!
  Hiába is sírok... lehet, hogy már sosem lesz ugyan olyan, mint amikor 10 évvel ezelőtt felkeveredtem életem első VOLT fesztiváljára. Kíváncsi leszek, hogy jövőre vajon kik lesznek meghirdetve. Csak és kizárólag attól függ, hogy megveszem-e a következő évi bérletet. Bár párommal terveztük, hogy inkább átszokunk a NOVA rock fesztiválra. Igaz, hogy a határon túl van a Fertő-tó túloldalán, kb 70 kilométerre... de az eddigi plakátok alapján sokkal inkább nekünk való :-)  Az még eldől a következő évben :-)

Igazából ez alatt a fesztivál alatt is ért hideg-meleg. Találkoztam kellemes ismerősökkel, és volt, hogy beleszaladtam a múltamba, mely már réges-régen felejtésre vár, s szabályos pánikroham tör rá megmagyarázhatatlan okból kifolyólag. De olykor előfordul, hogy az ember lánya picinek, szánalmasnak és sebezhetőnek érzi magát egy-egy személy jelenléte, vagy pillantása miatt.

Igen, előfordul. De tovább kell lépni...

  Mutatok néhány képet, amit ott készítettünk. Csak, hogy némi bepillantás legyen rá :-)

Szép napot és jó hétvégét kívánok Nektek!

Joyo  

A kint vásárolt szaténból készült hárem gatya! :-)

A Telekom Nagyszínpad

A Szomjoltóság akcióban (ingyen Soproni osztás!)
Önfeledten a Fütyülős limonádé után :-)

2 megjegyzés:

  1. Az a törökbugyogó jááááááájjj :D Bár a néhány fotó alapján azért jóféle VOLT, ahogy látom.

    VálaszTörlés
  2. Mi a baj a török bugyival? x-D Mondhatjuk, hogy nem volt rossz. Te nagyon hiányoztál onnan. NAGYON!!!! De olyan híreket is hallottam, hogy szándékosan el akarnak távolodni a rock image-től. De hát miért? Úgy indult!!!! Ez az alapelv! Elektronikusnak ott a Balaton Sound!!!!

    VálaszTörlés

Tisztulási folyamatok

 Hogyan lehetne megfogalmazni egy tisztulási folyamatot. Valószínűleg mindenkinek mást jelent. És természetesen másként zajlik. Nálam is így...